Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie czosnkowym z papryką i zieleniną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
majonez 4 łyżka
śmietana 12% 2 łyżka
Czosnek suszony Prymat 2 szczypta
papryka czerwona 2 szczypta
szczypior 1/2 pęczek
sól 1 szczypta
pietruszka zielona 3 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie czosnkowym z papryką i zieleniną

Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na połowę. Wykonać sos czosnkowy w sposób następujący: majonez zmieszać ze śmietaną, dodać czosnek granulowany, sól, wymieszać na jednolitą masę. Nałożyć do szprycy i udekorować sosem jajka na wierzchu. Następnie sos i jajka posypać papryką w proszku. Szczypiorek i pietruszkę opłukać, szczypiorek posiekać drobno i posypać nim jajka, całość udekorować listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 10.02.2012 21:59
łądnie podane
Monika111 10.02.2012 15:53
pyszności i jakie ładne :)
ronald88 10.02.2012 14:58
supcio
mikrusiak 10.02.2012 14:57
ładnie udekorowane...wglądają nieziemsko..;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak