Sposób przygotowania

Orzechy zmielić. Masło i obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.Żółtka oddzielić od białek i lekko roztrzepać. Wlać do czekolady (lekko przestudzonej aczkolwiek płynnej) razem z cukrem pudrem. Powoli i dokładnie wymieszać po czym wsypać mąkę. Na koniec delikatnie wmieszać ubitą (ze szczyptą soli) pianę z białek oraz orzechy. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180stopniach Ok. 30-35min na środkowej półce piekarnika. Polać gotową polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    wygląda ekstra:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    Cudna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !