Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka murzynkowa z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie garść
jajko 3
czekolada gorzka
czekolada mleczna
masło 170g
cukier puder pół szklanki
mąka 1,5 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka murzynkowa z orzechami

Orzechy zmielić. Masło i obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.Żółtka oddzielić od białek i lekko roztrzepać. Wlać do czekolady (lekko przestudzonej aczkolwiek płynnej) razem z cukrem pudrem. Powoli i dokładnie wymieszać po czym wsypać mąkę. Na koniec delikatnie wmieszać ubitą (ze szczyptą soli) pianę z białek oraz orzechy. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180stopniach Ok. 30-35min na środkowej półce piekarnika. Polać gotową polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.07.2012 06:02
dobra
edi 26.03.2012 17:28
Cudna:)
Justyna28 15.02.2012 16:18
wygląda ekstra:)
jolanta19 11.02.2012 15:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak