Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEFSZTYK PO TATARSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 30 dag
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
żółtko jajek 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smkau

Przepis i sposób przygotowania na: BEFSZTYK PO TATARSKU

Mięso zeskrobać wymieszać z żółtkiem, małą posiekaną cebulą, oliwa i musztarda, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Z masy uformować 4 befsztyki i podać na listkach sałaty. Masą tą można także smarować kanapki. Do masy na befsztyki można jeszcze dodać sardynkę lub łyżkę kaparów.
Można też przygotować masę tylko ze skrobanego lub mielonego mięsa, uformować z niej befsztyki i podać na talerzykach. W każdym befsztyku robi się wgłębienie w którym umieszcza się surowe żółtko. Befsztyk okłada się dookoła porcjami dodatków, jak posiekana cebula, sardynka lub łyżka kaparów. Oddzielnie podaje się oliwę, sól, pieprz i paprykę. Każdy sam przyrządza befsztyk według smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.02.2012 15:45
jaka część tuszy wołowej konkretnie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak