Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka krówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bita śmietana
kakao
biszkopt ciemny
krem krówkowy
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka krówka

Biszkopt (2 gotowe blaty lub domowy przekrojony na pół) posmarować gotowym kremem (z torebki Delecty o smaku krówki, zmiksowany z mlekiem lub gotową masą krówkową z puszki). Przełożyć drugim biszkoptem, posmarować bitą śmietaną (wersja z torebki lub ubita z 30% kremówki z dodatkiem żelatyny). szprycą wyciskać wzorki z resztek bitej śmietany. Posypać kakao (wyciąć z kartki wzorki ażurkowe, przez które posypywać ciasto)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewaaa 10.02.2012 14:11
fajny przepis, nie ma zbyt dużo pracy z tym ciastem i chyba każdemu się uda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak