Sposób przygotowania

Porcję rosołową opłukać i wstawić do gotowania do wrzącej wody. Gdy mięso będzie delikatnie miękkie, dodać dodać warzywa, które należy wcześniej wyszorować, oczyścić i obrać i starkować, dodać do zupy. Dodać również przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, ziarenka smaku. Gotować zupę na wolny ogniu pod przykryciem. Makaron ugotować w osobnym naczyniu w osolonej wodzie ale dente- makaron gotować według przepisu podanego na opakowaniu. Po czym odcedzić makaron i przelać letnią wodą. Do kubeczka dać ketchup pikantny, przecier pomidorowy, wymieszać je razem i zahartować gorącym wywarem, po czym wlać do zupy i zagotować. Gdy wszystkie składniki będą miękki ,wówczas porcjować makaron do talerzy i zalewać gorącą zupą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    gwiazdki są idealne do tej zupy! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dzieci taka lubią
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    oj dzieci lubią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !