Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małdrzyki z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 50 dag
mąka 3/4 szklanki
masło 1/4 kostki
jaja 3 sztuki
śmietana 18 proc 4 łyżki
cukier puder 2 kopiaste łyżki
olej do smażenia
cukier puder do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
gruszki w zalewie 1 duży słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Małdrzyki z gruszkami

Owoce (gruszki, mogą być też brzoskwinie) osączyć z zalewy i pokroić w plastry. Masło rozpuścić i ostudzić. Zmielić biały ser i dodać do niego jajka, utrzeć. Dodać do tego ostudzone masło, śmietanę, mąkę, cukier puder - utrzeć. Na patelni rozgrzać olej (może być też sklarowane masło do smażenia). Łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta. Na każdym placuszku ułożyć plasterki owoców i lekko wgnieść je w ciasto. Smażyć po obu stronach, uważając przy przekładaniu, żeby nie wypadły owoce. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem lub cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 28.02.2012 09:45
ciekawe:)
IKrakowianka 25.02.2012 16:14
rewelacja
Kuchareczka2 20.02.2012 14:46
Fajna nazwa i smaczne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak