Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa- masłowa w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuk
olej 4 łyżka
kiełbasa chuda 3 sztuk
fasolka szaragowa 500 gram
przecier pomidorowy 0,5 opakowanie
oregano 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa- masłowa w sosie pomidorowym

W pierwszej kolejności umyć dokładnie fasolkę pod bieżącą wodą, następnie usunąć końcówki z fasolki, pokroić fasolkę na trzy części. Wstawić fasolkę do gotowania i ugotować ją. Następnie obrać cebulę i na tłuszczu delikatnie ją zeszklić, czosnek obrać i przecisnąć go przez praskę, następnie dodać do cebulki, kiełbasę czosnkową pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku, i razem chwilkę podsmażyć. Całość włożyć do ugotowanej fasoli, następnie dodać przecier pomidorowy, bazylię i oregano, sól, pieprz i całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 09.04.2012 20:41
Dobre...
caffee_tea 09.04.2012 20:41
Dobre...
jasiek 27.02.2012 11:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak