Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zieelona oraz masłowa z bułką tartą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypta
fasolka szaragowa 1,5 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zieelona oraz masłowa z bułką tartą

Fasolkę szparagową zieloną oraz fasolkę masłową myjemy pod bieżącą wodą, następnie obcinamy końcówki z obu stron. Wkładamy do gotowania do osolonej wody. Gotujemy fasolkę al-dente. Odcedzamy i trzymamy w garnku pod przykryciem. Na patelni topimy masło, następnie do rozgrzanego masła wsypujemy bułkę tartą i mieszamy. Na talerze porcjujemy fasolkę ( dwa rodzaje), na wierzch porcjujemy bułkę tartą, oprószamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewaaa 10.02.2012 14:18
uwielbiam taką fasolkę, czekam z utęsknieniem na sezon! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak