Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Belgijskie kuleczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory białe części 80 dkg
mięso pieczonego lub gotowanego kurczaka 20 dkg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Belgijskie kuleczki

Pory dokładnie wyczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości (ok. 30 minut), dobrze odsączyć. Ugotowane pory i mięso przepuścić razem przez maszynkę. Dodać jajka i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku (jeśli masa jest zbyt rzadka dodać tartą bułkę). Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i smażyć w głebokim tłuszczu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 17.01.2012 07:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak