Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deset na zimno z galaretką agrestową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 2 opakowanie
kakao 3 łyżka
galaretka agrestowa 1 opakowanie
cukier puder 4 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deset na zimno z galaretką agrestową

Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia i przelać do płytkiego talerza. Włożyć do lodówki w celu zastygnięcia. Żelatynę namoczyć i rozpuścić we wrzątku. Śmietany zmiksować z dodatkiem cukru waniliowego, cukru pudru. Dodać rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę. Zmiksować wszystko. Galaretkę pokroić w dowolny sposób, włożyć do tortownicy. Ubite śmietany podzielić na połowę. Pierwszą połowę wlać do tortownicy do galaretki. Wymieszać. Do drugiej połowy dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wylać nie wierzch deseru. Włożyć do lodówki w celu zastygnięcia. Szybki i pyszny deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.10.2012 08:34
apetyczny
cooleczka 17.02.2012 17:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak