Sposób przygotowania

Z włoszczyzny ugotować bulion, doprawić solą i pieprzem. Szpinak obrać z łodyg, dobrze umyć liście i podrzeć na małe kawałki. Na rozgrzaną patelnię dać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć cebulę ze szczypiorkiem i szpinak, doprawić solą, pieprzem i dodać 2 ząbki czosnku. Podsmażać tak długo aby liście szpinaku zwiędły i cebula była miękka. Rybę doprawić solą, pieprzem i skroplić sokiem z cytryny. Rybę odstawić do lodówki, żeby przeszła przyprawami. Na rozgrzaną patelnię dodać oliwę, a następnie podsmażyć ryż na niewielkim ogniu. Bulion podgrzać aby był ciepły. Do podsmażonego (trzeszczącego) ryżu dodajemy ciepły bulion i szpinak z cebulką, aż do ugotowania ryżu. Rybę ugotować na parze. Dodać rozdrobnione kawałki ryby do ryżu i wymieszać. Potrawę doprawić solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba. Danie skroplić sokiem z cytryny i podawać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    ładnie wygląda :-) to może być dobre!
  • 2
    original
    Opublikowano

    freekate

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    warte wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawe, nie robiłam z rybą
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki ładny kolor :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapowiada się bardzo smaczne risotto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !