Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z brzoskwianiami w jogurcie greckim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuk
mąka 2,5 szklanka
mleko 2% 3 szklanka
sól 1 szczypta
cukier 4 łyżka
jogurt grecki 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 3 sztuk
dżem morelowy 1 opakowanie
woda gazowana 0,5 szklanka
słonina 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z brzoskwianiami w jogurcie greckim

Jajka, mąkę, mleko, wodę mineralną gazowaną, sól, cukier zmiksować na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Patelnię gorącą przesmarować za każdym razem przed wylaniem ciasta do smażenia plastrem słoniny. Wlewać ciasto naleśnikowe nabierką i smażyć cienkie naleśniki z obu stron na kolor złoty. Po usmażeniu smarować naleśniki dżemem morelowym i zwijać naleśniki w rulon. Wierzch naleśników polewać jogurtem greckim i nakładać odcedzone i pokrojone brzoskwinie z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak