Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w marynacie czosnkowej z kotletem z piersi kury

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuk
sól 0,5 łyżeczka
pierś z kurczaka 3 sztuk
jajko 1 sztuk
pieprz 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka
olej do smażenia 1/4 szklanka
czosnek 3 ząbek
masło 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w marynacie czosnkowej z kotletem z piersi kury

Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie- 0,5 łyżeczki. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, następnie masło schłodzone wymieszać z czosnkiem i schłodzić. Następnie piersi z kurczaka należy opłukać, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Schłodzony czosnek z masłem nałożyć na rozbite filety, jajko rozmącić w miseczce. Mięso oprószyć pieprzem, następnie obtaczać mięso w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni podgrzać tłuszcz i smażyć kotlety z obu stron do uzyskania złotego koloru. Gotowe kotlety porcjować na talerze, obok układać ugotowane brokuły. Podawać z kluskami śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak