Sposób przygotowania

Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie- 0,5 łyżeczki. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, następnie masło schłodzone wymieszać z czosnkiem i schłodzić. Następnie piersi z kurczaka należy opłukać, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Schłodzony czosnek z masłem nałożyć na rozbite filety, jajko rozmącić w miseczce. Mięso oprószyć pieprzem, następnie obtaczać mięso w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni podgrzać tłuszcz i smażyć kotlety z obu stron do uzyskania złotego koloru. Gotowe kotlety porcjować na talerze, obok układać ugotowane brokuły. Podawać z kluskami śląskimi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !