Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanka
cukier puder 1,5 szklanka
jajko 8 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bita śmietana 2 opakowanie
truskawki świeże 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 0,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Biszkopt przekroić na połowę, przełożyć go bitą śmietaną w sprayu. Na wierzchu ciasta poukładać umyte i przekrojone na połowę truskawki, całość można zalać galaretką truskawkową i zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 29.03.2013 00:18
tęsknię za świeżymi truskawkami
aisza1 23.03.2013 11:27
bardzo lubię desery z truskawkami
Kate131 01.02.2013 08:21
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak