Sposób przygotowania

Jajka sparzyć wrzątkiem, białka oddzielić od żółtek, ubić z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ. Dodać żółtka, nadal ubijając składniki. Mąkę tortową zmieszać z ziemniaczaną przesiać ze sobą obie mąki i delikatnie dodać do ciasta, dodać również proszek do pieczenia, mieszając drewnianą łyżką. Blaszkę prostokątną na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto do blaszki. Piec w temperaturze około 180 -190 stopni C przez około 40-50 minut. Gorący biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić go. Brzoskwinie z puszki odcedzić, zmiksować blenderem, dodać do brzoskwiń rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Na biszkopt wyłożyć mus brzoskwiniowy. Śmietankę kremówkę schłodzić, ubić mikserem na sztywną masę, dodać cukier puder. Wyłożyć masę na mus i na biszkopt. Zetrzeć czekoladę gorzką na wierzch ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !