Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z suszonymi grzybami i gruszką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
wątróbka 60 dkg
mąka 2 łyżki
olej 4 łyżki
śmietana 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
gruszki 3 szt
wino czerwone wytrawne 80 ml
grzyby suszone 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z suszonymi grzybami i gruszką

Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości po czym odcedzić. Cebulę pokroic w cienkie piórka,czosnek posiekać dość drobno. Gruszki pokroić w drobną kostkę, wątróbkę oprószyć mąką po czym smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zarumienienia sie. Dodawać grzyby,cebulę,czosnek i gruszkę. Całość przesmażyć jeszcze chwilę, pod koniec wlewając wino. Po chwili dodać też śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak