Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek wielkanocny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanka
jajko 2 sztuk
cukier 0,5 szklanka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka
cukier puder 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek wielkanocny

W pierwszej kolejności należy białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodając cukier, na końcu dodać żółtka nadal ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Formę "baranka" dokładnie wysmarować tłuszczem i wylać do niej ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzić. Udekorować baranka i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 30.03.2012 20:00
super skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak