Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa z dodatkiem kakao

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 1,5 szklanka
cukier 1 szklanka
margaryna 250 gram
jajko 4 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 2 łyżka
kakao 2 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa z dodatkiem kakao

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia, ubijać najlepiej mikserem. Margarynę rozpuścić i lekko ciepłą wlać do masy. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Ciasto wlewać na przemian do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki , wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 20.09.2012 15:42
dobre ciasto
Katarzyna47 11.09.2012 22:21
Uwielbiam takie babki.
jolanta19 11.02.2012 15:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak