Sposób przygotowania

Jajka kurze sparzyć wrzącą wodą. Ubić jajka z cukrem na gładką, jednolitą masę do momentu aż zrobi się jasna. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę do masy jajecznej i mieszać łyżką drewnianą. Dodać aromat rumowy i wymieszać dokładnie. Ciasto biszkoptowe wyłożyć na prostokątną blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze około 180 -190 stopni C przez około 40 minut. Biszkopt wyjąć, ostudzić, przekroić na dwie połowy, obie połowy skropić sokiem z cytryny-z 0,5 sztuki. Posmarować biszkopty z jednej strony dżemem malinowym. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fix do śmietany i likier kakaowy biały i nałożyć ubitą śmietankę na jeden biszkopt posmarowany dżemem, rozsmarować i przykryć drugą połową posmarowaną dżemem, ubita śmietanka powinna znajdować się pomiędzy dżemami. Resztę bitej śmietanki wyłożyć na wierzch torta, rozsmarować dokładnie wierzch oraz boki torta. Resztę śmietanki nałożyć do szprycy i dekorować według uznania tort, ozdobić go dekoracyjnymi koralikami, kwiatkami z masy cukrowej i np. jak w tym przypadku zdjęciem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny torcik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !