Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć dokładnie pod bieżącą wodą , następnie osuszyć wątróbkę, pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić delikatnie tłuczkiem wątróbkę. W dalszej kolejności należy oprószyć wątróbkę pieprzem i obtaczać w mące. Następnie rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na nim wątróbkę z obu stron tak by była rumiana. Dodać pokrojoną w krążki cebulę, zarumienić razem z wątróbką. Pod koniec smażenia posolić wątróbkę. Dodać do wątróbki wino wytrawne. Dusić pod przykryciem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    wątróbka - niby nic specjalnego, a jednak smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !