Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort Iwonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 10 szt
mąka 30 dag
cukier 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1 łyżki
Krem:
kremówka 500 ml
cukier puder 4 łyżki
serek mascarpone 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
woda 1/3 szkl
cappuccino 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: tort Iwonki

białka ubić z cukrem i dodać żółtka potem dodawać mąki wymieszane razem z proszkiem do pieczenia kakao i razem delikatnie wymieszać stopniowo dodawać olej piec ok 30 minut w temp 180*c gdy wystygnie przekroić na połowę i każdą cześć przekroić jeszcze na połowę aby uzyskać 4 blaty KREM żelatynę rozpuszczamy w wodzie ostudzić śmietankę ubić z cukrem dodać ser mascarpone wymieszać dodać żelatynę oraz kawę cappuccino mieszając włożyć do lodówki blaty przełożyć kremem górę posypać kakaem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.06.2012 12:29
super
iziona 10.02.2012 09:38
Wszystkie torty Iwonek są pyszne:)
stokrotka 10.02.2012 08:22
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak