Sposób przygotowania

Mięso z kaczki myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Po około 30. minutach dodajemy warzywa- marchewkę, pietruszkę, ziemniaki oraz przyprawy. Gotujemy. Ogórki kwaszone ścieramy na jarzynówce. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy ogórki i dusimy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy ogórki i podpaloną nad palnikiem cebulkę. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    lubię ogórkową
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię ogórkową
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !