Sposób przygotowania

Landrynki dobieramy kolorami, a następnie wkładamy w woreczek i owijamy woreczek szmatką. Za pomocą młotka lub tłuczka rozkruszamy cukierki. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier oraz żółtka, śmietanę i margarynę a na koniec wanilię i dokładnie zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gładkie. Odkładamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na ok 0,5 cm i wycinamy za pomocą foremek kształty. W środku robimy dziurkę i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie w każdą dziurkę wsypujemy landrynki. Pieczemy ok 20 min w temp. 160'C. Gotowe pozostawiamy do przestygnięcia a następnie ściągamy, pomagając sobie np. nożem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Idealne na Walentynki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    przeurocze
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł z tymi landrynkami, już o nim słyszałam i muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają wspaniale :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam takie ciacha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepiękne ciasteczka z witrażykiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne ciastka
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam takie ciastka z oczkiem:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo kuszące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !