Sposób przygotowania

Filet z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie kroimy na średniej wielkości kawałki. Każdy kawałek przyprawiamy do smaku i dokładnie nacieramy z każdej strony. Odkładamy do lodówki na ok 3-4 godziny. Następnie kawałki mięska maczamy w jajku i w bułce tarte i ponownie w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięsko, aż się zarumieni. Gotowe podajemy z ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie wiedziałam że jest taka bulka tarta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jest :D http://prymat.pl/produkty/lista-przypraw/buka-tarta-pikantna/ polecam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś co lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny obiad:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo smaczny na obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !