Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w pikantnej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 sztuki
jajko 2 sztuki
bułka tarta pikantna 2 szklanki
sól szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat szczyptas
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w pikantnej panierce

Filet z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie kroimy na średniej wielkości kawałki. Każdy kawałek przyprawiamy do smaku i dokładnie nacieramy z każdej strony. Odkładamy do lodówki na ok 3-4 godziny. Następnie kawałki mięska maczamy w jajku i w bułce tarte i ponownie w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięsko, aż się zarumieni. Gotowe podajemy z ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 14.06.2013 12:31
Bardzo smaczny na obiadek
Elżbieta17 28.12.2012 13:25
pyszny obiad:)
RenataZ-et 08.11.2012 18:21
Pycha
IKrakowianka 01.04.2012 23:23
coś co lubię!
Iwusia 20.02.2012 22:54
jest :D http://prymat.pl/produkty/lista-przypraw/buka-tarta-pikantna/ polecam :)
Anna133 20.02.2012 07:22
nie wiedziałam że jest taka bulka tarta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak