Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z kapustą pekińską

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 50 gram
szynka 50 gram
pomidor 2 sztuki
szczypiorek posiekany 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwki czarne 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z kapustą pekińską

SOS DO SAŁATKI:
oliwa z oliwek - 3 łyżki
ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
musztarda - 1 łyżka
cukier -1 łyżeczka
pieprz czarny świeżo mielony - do smaku
sól - do smaku

Makaron ugotuj na półtwardo według wskazówek na opakowaniu. Szynkę pokrój w cienkie paseczki, pomidory na pół mniejsze cząstki, oliwki na plasterki, a kapustę pekińską porwij na małe kawałki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w misce.

Składniki sosu dokładnie utrzyj do uzyskania jednolitej emulsji. Sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.02.2014 21:35
bardzo lubię takie sałatki :)
caralajna 24.11.2012 19:15
ładne kolory, mniam
alaaa 28.09.2012 08:59
kolorowa i apetycznie wygląda
jeta72 30.08.2012 14:29
smaczna :-)
ben-ka 06.05.2012 10:14
muszę taką zrobić dzisiaj już natknęłam się na podobne sałatki pewnie są smaczne:}
caroline1983 02.03.2012 14:07
smacznie, kolorowo i zdrowo :)
IZABELA29 13.02.2012 08:20
smacznie
ben-ka 10.02.2012 09:00
z makaronem to coś dla mnie,bardzo lubię makaron:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak