Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
jaja 3 sztuki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier kryształ 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
margaryna 0,5 kostki
mąka pszenna 2 szklanki
dżem z czarnej porzeczki 0,5 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe

Wszystkie składniki wymieszać mikserem.Przełożyć ciasto do natłuszczonej blachy posypanej bułką tartą.Piec 45 minut w temp.180 stopni.Po upieczeniu placek można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 10.02.2012 00:43
Noo wygląda na pyszne
foczka-ks 09.02.2012 22:51
ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak