Sposób przygotowania

2 szklanki mąki, 3 łyżki śmietany, 3 łyżki oliwy, 1/2 szklanki cukru, 1 jajko, 1 łyżkę margaryny i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia zagnieść na gładkie ciasto. Rozwałkować i wylepić formę do pieczenia uprzednio natłuszczoną i posypaną bułką tartą. Na ciasto wylać masę serową: 4 żółtka i 1 jajko utrzeć z 1 szklanką cukru. Nadal ucierając, dodawać porcjami na przemian ser, olej oraz mleko, a na końcu proszek budyniowy. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Dodać namoczone rodzynki. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni C i piec ok. 1 godziny. Po wyjęciu polać gotową polewą czekoladową, udekorować kolorową posypką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smaczny , tez tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !