Sposób przygotowania

Mięso podzielić na mniejsze porcje, umyć i wrzucić do wody, pogotować. Wytworzone "szumowiny" zebrać łyżką cedzakową i dodać liście laurowe, ziela, pieprz, posolić, ew. dodać łyżeczkę przyprawy uniwersalnej. W tym czasie przygotować jarzynki - wszystkie zetrzeć na tartce na dużych oczkach, włącznie z ogórkami kiszonymi. Po około 30 minutach jarzyny - bez ogórków - dodać do mięsa, po kolejnych 15 minut dodać ogórki. Ogórki można wcześniej przesmażyć na patelni z odrobiną masła - wtedy zmiękną. W osobnej wodzie ugotować ryż. Gdy zupa nabierze już fajnego ogórkowego smaku (jeśli jest zbyt słaby można dodać trochę wody "spod ogórków") dodać ryż i śmietanę. Chwilę pogotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    przyznam że z ryżem jeszcze nie próbowałam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    a ja też często robie z ryżem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nie jadłam ogórkowej z ryżem... sama nie wiem dlaczego, następnym razem taką zrobię :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !