Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryczka chili 1 suszona
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżka
cebula 2 szt
oliwa
schab bez kości 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe schabowe

Schab pokroić na 4 plastry, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Cebulę obrać pokroić w ósemki, czosnek w plasterki. Na dwóch łyżkach oliwy zeszklić cebulę i czosnek, dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną na kawałki paprykę,posiekany tymianek,pokruszoną papryczkę chili. Smażyć ok 6 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układać smażone warzywa, podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 16.03.2012 12:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak