Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3/4 szkl
białka jaj 6 szt
zmielone migdały 10 dag
tłuszcz do formy
lukier
sok z cytryny 2 łyżki
białko 2 szt
cukier puder 1 szkl
Biszkopty 5 dag
orzechy mielone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek

Ciasto: Orzechy włoskie, migdały i biszkopty zmielić. Białka ubić na sztywno, po trochu dodawać biszkopty, cukier, orzechy i migdały, wymieszać. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy, piec 35 minut w 170 stop. LUKIER: Białka przełożyć do miski, wsypać cukier puder, miksować. Do białek dodać sok z cytryny nie przerywając ucierania. Lukrem polać ostudzone ciasto, udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak