Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
rum 1 kieliszek
rodzynki 5 dag
jabłka 1 kg
smazona skórka pomarańczowa 5 dag
cukier puder
ciasto francuskie 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel

Rodzynki wsypać do miski, zalać rumem, odstawić na godzinę. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wrzucić do rondla, dodać rodzynki, cukier, skórkę pomarańczową., gotować . Ciasto rozmrozić, rozwałkować. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto na blachę, do połowy ciasta wyłożyć masę jabłkową, przykryć pozostałą częścią ciasta i wlepić brzegi. Wierzch ciasta ponacinać nożem co 2 cm. Piec ok.40 minut w 200 stop. Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 09.02.2012 23:02
szybki pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak