Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z indyka z posmakiem wina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 40 ml
sos sojowy 1,5 łyżeczki
ząbki czosnku 4
oliwa
pół cebuli
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z indyka z posmakiem wina

Piersi z kurczaka umyć i pokroić mniej więcej w kostkę i w rzucić do miski . Do mięsa dolać wina i odstawić na około 15 minut w tym czasie , obrać czosnek , wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa , dodać także sos sojowy , wszystko dobrze wymieszać , i przecedzić przez sitko by reszta wina się zlała , resztę wyrzucić na patelnie na rozgrzana oliwę , i dodać obrane i drobno posiekane pól cebuli , wszystko mieszać co chwilę aż mięso się zrumieni . Następnie wyjąc i udekorować natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak