Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą pęczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser bialy tlusty 250 g
ziemniaki ugotowane 800 g
margaryna roztopiona 6 łyżek
mąka 3 szklanki
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
pęczak 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą pęczak

Ugotowane ziemniaki tłuczemy, dodajemy ser i ugotowany pęczak. Mieszamy.
Dolewamy margarynę ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Dokładnie łączymy ze sobą .
Z mąki ,jaj ,oleju i wody robimy ciasto takie by miało elastyczną konsystencje.
Wałkujemy na stolnicy podsypując mąką .
Foremką kwadrat wycinamy kształt lub nożem wykrawamy równe kwadraty.
Na każdy nakładamy po kopiastej łyżeczce farszu.
Zlepiamy w trójkąt ,brzegi dociskamy widelcem.
Gotujemy w osolonym wrzatku około 5 minut od wypłyniecia na powierzchnię .
Podajemy polane masełkeim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.11.2012 10:37
takich jeszcze nie jadłem,na pewno pyszne !
IZABELA29 16.11.2012 16:23
polecam się ...:)do zaskakiwania
misia53 31.10.2012 12:18
Iza, zaskoczyłaś mnie tym farszem
edyta44 29.10.2012 23:30
smaczne
bami 13.07.2012 07:25
Takich pierogów jeszcze nie próbowałam :)
BernadettaP 25.04.2012 09:37
Pyszne i zdrowe !
zuzanna_z 16.04.2012 12:01
fajne
RenataZ-et 15.03.2012 17:40
uwielbiam wszystkie pierogi
ben-ka 17.02.2012 09:17
nie robiłam takiego farszu..jeszcze:)
pacpaw 09.02.2012 20:28
bardzo apetyczne, az chce się je schrupać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak