Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi świąteczne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 600 g
woda 1 szklanka
jajko 2 jajka
sól 2 łyżeczki
kiszonej kapusty z grzybami 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi świąteczne

Wsypać mąkę do miski wbić jajka dolać szklankę wody 3 łyżeczki soli i 1 oleju wszystko bardzo dobrze wymieszać . Następnie ciasto rozwałkować i np kieliszkiem powycinać koła .nanieść na nie farsz z kapusty i grzybów a następnie za pomocą formy do pierogów lub ręcznie palcami formujemy pierogi . I wrzucamy do gotującej się wody na około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak