Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba herbaciana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 250 ml
mąka pszenna 250 g
cukier 90 g
żółtko jajek 2
margaryna 80 g
herbata czarna 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Baba herbaciana

Robimy napar z herbaty w 250 ml gorcej wody.
Następnie odcedzamy , wsypujemy rodzynki i gotujemy.
Margaryne ucieramy mikserem z cukrem .
Mąke mieszamy z sodą , żółtka rozmącamy.
Dodajemy na przemian do margaryny żółtka i make .
Dalej miksujemy
Wlewamy napar z herbarty z rodzynkami i dalej miksujemy.
Ciasto wylewamy do keksówki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
Polewamy lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.02.2014 19:38
Ciekawy przepis :)
Motorek 12.12.2013 09:05
super deser
kate.500 29.09.2013 21:00
smaczna baba
Ada-Gaba 15.08.2012 16:13
fajny przepis
kuklik 07.05.2012 08:09
interesująca
rjustysia 24.04.2012 12:02
Z pewnością przepyszna :)
zdzislawa2 06.04.2012 16:39
pycha
Ewa111 01.03.2012 10:59
ciekawa jestem smaku tej wspaniałej babki
zdzislawa2 21.02.2012 11:25
pyszna
ben-ka 11.02.2012 09:07
świetne ciacho.
mikrusiak 09.02.2012 18:35
... i zapewne smaczna...kawałek poproszę...:) drogą wirtualną jakby się dało....;P
1j1o1l1a1 09.02.2012 16:32
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak