Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernikowa kostka w kokosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 3 łyżki
mąka ile zabierze cisato
jajko 5
cukier kryształ 1 szklanka
masło 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżka
margaryna
kakao
cukier puder
wiórki kokosowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: piernikowa kostka w kokosie

Przepis jest bardzo prosty istanoiw popisowy wypeik dla młodej pani domu:)

Do ubitych jajek dodać roztopione masło i miód. Do tego dodoac łyżkę proszku do pieczenia i mąki, tyle ile zabierze ciasto, tak aby można było je wylać na balszkę.Piec około 25 minut w rozgzranym do 200 stopni piekarniku.

Uwaga! ciasto wychodzi dość niskie, ale po "przyozdobieniu" nabiera uroku:)
Po przestudzeniu cisata, robimy polewe: 10 łyżek kakao, 10 łyżek margaryny, 10 łyżek cukru pudru, 10 łyżek wody- rozpuścić i po lekkim ostudzeniu polewy na umieszczonej na widelcu kostce moczymy ją w polewie i kokosie.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 29.02.2012 21:55
mniam, palce lizać
treonina 09.02.2012 16:48
to może być dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak