Sposób przygotowania

Połowę żelatyny namoczyć w wodzie, a gdy nasiąknie, rozpuścić ją w podgrzanym winie i odstawić w chłodne miejsce. Cukier waniliowy i połowę cukru pudru ubić z 1 i 1/2 szklanki kremówki na sztywno, wymieszać z żelatyną. Pozostałą żelatynę namoczyć. Truskawki umyć, odszypułkować, kilka najdorodniejszych odłożyć, a resztę zmiksować z sokiem cytrynowym i resztą cukru pudru. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w 1-2 łyżeczkach gorącej wody, a potem wymieszać z truskawkami. Krem przełożyć do tortownicy, wstawić do lodówki na 3-4 godz. Resztę kremówki ubić. Bitą śmietanę nałożyć do szprycy z gwiazdkową końcówką i wycisnąć na tort. Udekorować odłożonymi truskawkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lekki deserek...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !