Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane paróweczki w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 2 opakowanie
ciasto francuskie 2 opakowanie
bazylia 2 szczypta
oregano 2 szczypta
białko 1 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane paróweczki w cieście francuskim

Przygotować wszystkie składniki, ciasto francuskie pokroić paski o szerokości około 3-4 cm. Ser żółty pokroić w paseczki o szerokości około 2-3 cm. Białko jajka kurzego rozmącić, dodać sól, pieprz, oregano i bazylię. Parówki ułożyć na półmisku, zawijać na nich paski ciasta francuskiego, smarować rozmąconym jajkiem z przyprawami, na wierzch nakładać ser żółty. Włożyć przygotowane paróweczki do gorącego piekarnika do temperatury około 170 stopni C na około 20-25 minut i zapiekać. Wyjąć, podawać z ketchupem, sosem czosnkowym i barszczykiem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 20.02.2013 23:20
super
Anna152 20.02.2013 23:20
super
treonina 09.02.2012 16:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak