Sposób przygotowania

Jaja sparzyć, oddzielić białek od żółtek. Mąkę tortową przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Białka- 6 szt. ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka- 6 szt ubić z cukrem. Połączyć pianę z białek z ubitymi żółtkami, wsypać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, i mąkę tortową. Połączyć składniki. Przygotować blaszkę prostokątną, wyłożyć spód blaszki papierem do pieczenia i wlać ciasto biszkoptowe. Białka jaj- 4 sztuki ubić i wsypać wiórki kokosowe. Wyłożyć powstałą masę na biszkopt. Piec ciasto przez około 40-45 minut w temp. 180-190 stopni C. Wyjąć biszkopt, ostudzić go i przekroić na połowę. Posmarować jeden biszkopt dżemem wiśniowym. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować masę toff - gotową i wyłożyć na dżem. Przykryć masę drugim biszkoptem- wierzch piana z białek i wiórki kokosowe. Według przepisu podanego na opakowaniu roztopić polewę czekoladową i wylać ją na wierzch ciasta- robiąc wzory na wierzchu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !