Sposób przygotowania

Filety opłukać,osączyć,oprószyć solą z obu stron.Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.Po tym czasie jeszcze raz opłukać.Mąkę wsypać na płaski talerz,panierować ryby z obu stron.Ryby smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Usmażone ryby trzymać w cieple.Marchewkę,pietruszkę,seler,zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Cebulę pokroić w krążki.Kilka łyżek oleju rozgrzać w garnku,wrzucić warzywa,kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych,smażyć 5 min.Wlać bulion,przyprawić solą i pieprzem do smaku.Dusić ok.30 min,do momentu,aż warzywa będą miękkie.Dodać koncentrat i wymieszać.Na dnie dużego naczynia ułożyć obok siebie kilka usmażonych filetów.Przykryć je grubą warstwą duszonych warzyw.Czynności powtarzać,aż skończą się ryby i warzywa.Przygotowane danie odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz.Potrawę podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    dobra polecam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    pyszna i zdrowa rybka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    wygląda pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Pyszne i zdrowe jedzonko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !