Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywno- śledziowa eksplozja

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 6 sztuk
ogórek kiszony 5 sztuk
kukurydza w puszce 1 sztuk
fasola czerwona 1 opakowanie
cebula 2 sztuk
marchew 2 sztuk
pietruszka zielona 4 gałązka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczka
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywno- śledziowa eksplozja

Śledzie w occie pokroić w kawałki, ułożyć w naczyniu, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Marchew oczyścić, umyć, ugotować, pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, natkę opłukać i posiekać. Układać składniki warstwami. Na spód naczynia śledzie, później marchew, fasolę, kukurydzę, cebulę, ogórki kiszone, posypać zieloną natką pietruszki, oprószyć solą i pieprzem. Skropić olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak