Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z sosem pieczeniowym jasnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos pieczeniowy 1 opakowanie
masło 3 łyżka
śmietana 12% 3 łyżka
koper świeży 4 gałązka
sól 1 łyżeczka
cebula biała 1 sztuk
olej 5 łyżka
woda 300 ml
ziemniaki młode 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z sosem pieczeniowym jasnym

Ziemniaki umyć, oskrobać, następnie wstawić do gotowania z dodatkiem soli. Gotować do miękkości, następnie odcedzić, dodać masło i śmietanę oraz posiekany koperek. Przygotować sos pieczeniowy: W pierwszej kolejności cebulę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na oleju. Potem zawartość torebki z sosem wsypać do zimnej wody i dobrze rozmieszać. Wlać to do wcześniej przysmażonej cebuli. Gotować na małym ogniu 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Ziemniaki porcjować na talerz, następnie polać całość sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak