Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczwiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 30 dag
marchewka
pietruszka
ziemniaki 2
mleko 1/3 szklanki
mąka płaska łyżeczka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczwiowa

Obrane jarzyny pokroić w plasterki, ziemniaki w dużą kostkę, zalać trzema szklankami wody i gotować. Gdy będą miękkie dodawać szczaw, rozrobioną w mleku mąkę i gotować ok. 15min. Podawać z połówką ugotowanego na twardo jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 16.10.2011 21:09
lubię :)
Ewelina38 28.03.2011 10:09
ależ pychota, już się nie mogę doczekać kiedy będzie szczaw, zaraz gotuję taką zupkę - UWIELBIAM !!!!
daria899 15.03.2011 20:11
pysznie wyglada
mamusia1 08.09.2010 17:42
bardzo lubię szczaw! i robię taka zupę bardzo często!
Łucja1 07.09.2010 17:30
zupka jak marzenie! jeszcze jest szczaw to zrobię na pewno!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak