Sposób przygotowania

Mięso opłukać pod zimną bieżącą wodą, pokroić na plastry ok. 1 cm, wysuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa na cienką roladę. Boczek pokroić na plastry, kiełbasę na grubsze słupki (mniej więcej na długość rolady), cebulę w piórka, ogórki na cztery ćwiartki. Teraz każdy plaster mięsa smarujemy musztardą i układamy: boczek, kiełbasę, cebulę, ogórek - dokładnie spinamy wykałaczkami. W naczyniu z przykrywką rozgrzewamy olej (lub smalec) i układamy rolady. Obsmażamy z każdej strony. Obniżamy temperaturę na płycie, w razie potrzeby dolewamy trochę wody, przyprawiamy solą i pieprzem - przykrywamy. Mięso dusimy około 1- 1,5 godziny. . Jeżeli sos jest za rzadki możemy podbić go niewielką ilością rozmieszanej w wodzie mąki pszennej lub ziemniaczanej. Roladę podajemy polaną sosem z dodatkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !