Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta z marchewką, czosnkiem i kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuk
marchew 2 sztuk
kiełbasa chuda 3 sztuk
cebula 2 sztuk
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie 3 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuk
olej 1/4 szklanka
margaryna 2 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta z marchewką, czosnkiem i kiełbasą

Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować drobno, marchew oczyścić, umyć zetrzeć na tarce o drobnych otworach i marchew z kapustą obgotować, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, zasmażyć na tłuszczu- margaryna. Odcedzić kapustę z marchewką, przełożyć do rondla i dodać kiełbasę z cebulą, dodać olej. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do kapusty, dodać sól, pieprz. Smażyć, ewentualnie podlać niewielką ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 25.02.2012 22:26
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak