Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt klasyczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka 1,5 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt klasyczny

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i cukier i mieszamy dokładnie. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę. Pieczemy na złoty kolor przez ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 27.03.2012 09:12
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak