Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z warzywami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
marchewki 2
pietruszka 1
por 1
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
masło roślinne 4 łyzki
olej
przyprawa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy z tłuszczu i kroimy w grubszą kostkę. warzywa obieramy, pora kroimy w grubsze talarki, pozostałe warzywa w kostkę.
Krok 1 - Zupa gulaszowa z warzywami foto
2
W garnku na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso, nastepnie zalewamy 5 szklankami wody, dodajemy łyżeczke soli, troche pieprzu,2 ziela i 2 liścia laurowe - gotujemy 45 minut.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z warzywami foto
3
W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim pokrojone warzywa przez 10 minut. Następnie dodajemy do mięsa i gotujemy.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z warzywami foto
4
Gdy warzywa i mięsa są już całkiem miękkie dodajemy 1/3 łyżeczki ostrej i łyżeczkę slodkiej papryki, sól i pieprz do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze 3 minuty i podajemy
Krok 4 - Zupa gulaszowa z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.06.2012 20:22
pyszna po prostu
BernadettaP 24.04.2012 07:40
Świetna zupka !
agnieszka137 09.02.2012 23:26
pyszna zupka
agabi
agabi 09.02.2012 14:04
już dawno nie robiłam takiej zupy, muszę wpisać w menu na przyszły tydzień:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak