Sposób przygotowania

Mąkę, płatki, otręby, cukier, sól, cynamon i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę jabłka, mieszamy.

W drugiej misce mieszamy jajka z olejem i jogurtem a następnie łączymy z suchymi składnikami. Mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami a następnie nakładamy masę do 3/4 wysokości papilotek.

Pieczemy przez 20-25 minut w 180C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    uwielbiam to klasyczne połączenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo aromatyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !